Càritas organitza jornades de portes obertes dels projectes educatius per atreure nous voluntaris

 

Se celebraran del 9 al 13 de novembre, en el marc de la setmana del voluntariat educatiu

 

NdP- Girona, 05/11/15. Càritas Diocesana de Girona inicia la setmana del voluntariat per als projectes educatius amb unes jornades de portes obertes per a totes aquelles persones que vulguin provar fer de voluntaris per un dia.

 

Eulàlia Bofill, cap del programa educatiu de Càritas, explica que “amb aquesta acció, es vol atreure a persones de més de 18 anys sensibilitzades en el col·lectiu i també donar a conèixer a la societat com des de les diferents accions educatives es dóna suport als infants i joves, amb la finalitat de treballar els hàbits, les actituds, els coneixements i les habilitats, i això els ajudi a tenir èxit en el seu procés educatiu i social”.

 

Actualment, el programa Educatiu està format pel Servei d’Intervenció Educativa (SIE) del Projecte d’Acompanyament a l’Escolaritat (PAE), destinat a estudiants d’ESO;  i el projecte Fes+ , adreçat a joves que estiguin cursant estudis Post-Obligatoris

 

El programa treballa per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu, de forma complementària a l’escola. S’atenen a infants i adolescents pel seu desenvolupament integral des de la vessant personal, escolar, familiar i social. Es treballa en coordinació amb els centres escolars i amb una atenció preferent a les seves famílies. 

 

Resultats

El curs 2014/2015 van ser atesos 430 alumnes. D’aquests, un 49% van millorar els resultats acadèmics  i un 33% mantenen els seus bons resultats. Es va fer un treball coordinat i en xarxa amb 59 centres educatius, els quals el valoren molt positivament el treball que es realitza des del SIE, i hi van participar 235 persones voluntàries. Segons Eulàlia Bofill “aquestes dades tant positives, que donen tot el sentit al projecte, no serien possibles sense l’ajuda dels voluntaris”. En aquest context, recorda que “l’educació és l’eina que garanteix que tots els membres d’una comunitat puguin tenir les mateixes oportunitats”, i apel·la als “bons resultats” obtinguts per “convidar les persones amb ganes de col·laborar a fer el pas i que provin per un dia el voluntariat ”.

 

On es fa

Aquest nou curs , el programa educatiu es desenvolupa a 33 punts de la diòcesi de Girona, 5 nou més que el curs anterior i necessitem incorporar noves persones voluntàries a tots els serveis, ja que del curs anterior només en continúen un 40%.

 

Fes-te de voluntari per un dia

Des de l’entitat encoratgem a totes aquelles persones interessades que s’animin i s’apropin del 9 al 13 de novembre a la seva Càritas més propera, o truquin al telèfon 972 20 49 80, o enviïn un correu electrònic a voluntariat@caritasgirona.cat o es connectin al web www.caritasgirona.cat

 Girona, 15 de novembre de 2015

 

 

Responsable de Comunicació

Càritas Diocesana de Girona

972 20 49 80 (ext. 2)

comunicacio@caritasgirona.cat

www.caritasgirona.cat